Asiaa yrityksille 

 
 
Eli siis kaikki alan yritykset, aloittakaapa ihan reilusti tuotekehitys tällä sektorilla. Siivousrättejä valmistavat yhtiöt: alkakaa suunnittelemaan äijärättejä. Sellaisia, joilla yli satakiloinen köriläs mielellään pyyhkisi pölyjä teidänkin toimistonne mapeista.
Ja yritykset, jotka teett imureita: ottakaapa työn alle sellainen tosimiehen imuri. Ulkonäkö ja äänet pitää olla sellaiset, että kun imurin nykäisee käyntiin niin naapurin isännän auton varashälytin alkaa huutamaan. Ja imuri siis nimenomaan pitää nykäistä käyntiin. Tällaisen kun tuotte markkinoille niin kyllä alkaa tuloslaskelma näyttää ihan erilaiselta ensi tilikauden jälkeen.
Moppifirmoille sama homma: yrityksen tuotekehitysosasto töihin ja suunnittelemaan yhtiön seuraavaa hittituotetta. Sellainen mopinvarsi, joka poikkeaa oleellisesti nykyisestä ja yrityksenne raavas talonmieskin pystyy siihen häpeilemättä tarttumaan.
Miettikääpä asia siltä kantilta että miehet pitäsi saada ihan oikeasti vapaaehtoisesti tekemään jotakin siivoustyötä. Silloin täytyy olla joku porkkana siihen hommaan. Jos ajattelette vaikka järjestyksenvalvojia kesän tapahtumiin. Heille ei monestikaan makseta mitään mutta lähtevät tekemään työtä ilman palkkaa. Joku porkkanahan heitä sinne vetää. Eli samalla tavalla kuin saadaan järjestyksenvalvoja tapahtumiin niin pitäisi saada mies siivoamaan. Jos tapahtumassa on hyvää musiikkia niin sinne lähtee töihin mielellään ja tapahtumaturvallisuus järjestyy järkihintaan. Sama efekti pitäisi olla siivoustarvikkeissa ja koko siivoushommassa ylipäätään.
Ja sitten se tärkeä asia eli käyttöohjeet: kukaanhan ei tunnusta niitä lukevansa, mutta sitten kun on ihan yksin ja kukaan ei ole näkemässä niin silloin niitä voi vähän tutkiskella. Ja silloin niiden täytyy olla hyvällä ja selkeällä suomenkielellä kirjoitettu. Paljon näkee noissa Kiinasta tuoduissa vempaimissa sellaisia siansaksalla olevia käyttöohjeita että ei saa kyllä mitään selvää. Kannattaisi joku scientific editing -palvelu siihen ottaa, joka kirjoittaisi käyttöohjeet ihan selkokielellä. ecosciedit
Jos nimittäin pitää alkaa käyttämään jotain entuudestaan tuntematonta laitetta ja ainoista käyttöohjeista ei saa selvää niin hyvin äkkiä jää laitos hyllyyn pölyttymään. 


 

 
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: NaN Distance, nandistance@nandistance.org